ponedjeljak, 25. prosinca 2017.

Trajno posvijetlite vašu kožu za nekoliko minuta, a treba vam samo krompir! (RECEPT)




Svi mi imamo problem da nam je koža na nekim mjestima tamnija. To su obično područja koljena, ispod pazuha, laktovi i sl.
Vjerovatno vam to baš ide na živce. Treba da imate na umu da niste jedini s tim. To svako ima. Ovaj problem možete riješiti na jednostavan način koristeći kuhani krompir. Evo šta vam sve treba:
-1 kuhani krompir
-jogurt
-1 limun
Priprema je vrlo jednostavna, krompir očistite i skuhate. Onda ga usitnite i pomiješate zajedno sa jogurtom i iscijedite limun. To sve miješate dok ne dobijete finu smjesu.
Dobijenu smjesu nanesite na područje koje vam je tamno. Ostavite 10-ak minuta, pa onda isperite. Postupak radite barem 2 puta sedmično. Poslije nekoliko dana ćete primjetiti značajno poboljšanje.
Izbjelit ćete ta tamna područja. Vidite kako vam ovaj prirodni način može pomoći. Nema potrebe da kupujete neke skupe hemijske preparate. Inače, dobro će doći za vašu kožu jer su sastojci puni vitamina. Probajte to.
Izvor: megagiga.info

Optička iluzija koja je odmah postala hit na internetu: Koje boje su jagode?! (FOTO)




Optičke iluzije na internetu baš znaju izazvati brojne reakcije. Neki ih vide na jedan način, neki na drugi.
Na ovoj slici možete vidjeti jagode. Ono što je zaista interesantno jeste da mi vidimo crvenu boju jagoda iako su korišteni samo sivi pikseli i uopšte nema te boje.
Ustvari naše oko to ispravlja, jer naš mozak se ne da prevariti da su jagode bilo koje druge boje osim crvene.
Ovaj fenomen se zove konstanta boje, što zapravo znači da naš mozak “ispravlja” boje stvari koje su filtrirane kroz druge neprirodne boje za taj objekat.
Izvor: megagiga.info

Snimak koji je nasmijao planetu: Ovaj budući tata nikako nije bio spreman da prisustvuje porodu… (VIDEO)




Mnogi snimci nas baš nasmiju, slažete li se? Ovo je jedan od njih.
Ovaj video je postao vrlo popularan i ima puno pregleda. Mnogima je ovaj video smiješan i na neki način i simpatičan.
Ovaj čovjek je prisustvovao porođaju svoje žene. Inače, mnogi muževi to žele i misle da mogu to gledati. To često nije baš tako lako za njih.
Tako je ovaj čovjek želio biti uz svoju ženu dok se porađa. Nije mislio da će baš teško to podnositi sve to. Kako god, iako mu je bilo teško on je uspio izdržati do kraja.
Pogledajte kako je sve to izgledalo:
Izvor: megagiga.info

Jedan uređaj nikada nemojte uključivati u produžno! Greška koja može dovesti do opasnih posljedica!




Trebate paziti kako rukujete sa mnogim uređajima jer greške mogu dovesti do požara i teških posljedica. Zato trebate dobro paziti s uređajima za grijanje.
Grijalice su čest uzrok požara, a stručnjaci navode da je najčešće došlo do požara kada su se grijalice priključivale na produžno kablo.
Imajte na umu da ne može svaki produžni kabal podnijeti različitu voltažu uređaja koji se u njega uključuju.
Izbjegavajte i da više uređaja uključujete u isto produžno kablo jer se može preopteretiti. Ne ostavljajte to bez nadzora. Obratite pažnju i na sljedeće:
-Držite je oko metar udaljenu od namještaja i ostalih predmeta
-Ne držite u blizini papir ili nešto što bi se moglo zapaliti
-Nipošto ne spvajate dok je grijalica uključena- može se zapaliti, a da vi toga ne budete svjesni.
Provjeravajte da li je dobro isključeno i da li se osjeća možda čudan neki miris. Ukoliko vam je nešto sumnjivo, ne koristite to.
Izvor: megagiga.info