utorak, 30. siječnja 2018.

Celer za mršavljenje – Savjeti i Recepti




Nije tajna da povrće pruža široku lepezu koristi za zdravlje, što je razlog zašto je tako važno da ga se uključi u svoju dijetu. Isto tako, svi znamo da održavanje zdrave težine omogućuje bolju kvalitetu života.
To je razlog zašto je dobra ideja znati da od svog povrća koje jedemo, postoji nekoliko vrsta koje su vrlo učinkovite i pomažu nam da izgubimo težinu, kao što je na primejr celer. Ovo povrće se redovito koristi pri izradi puno različitih vrsta jela, te se preporuča za pojedince koji su na dijetama za mršavljenje, jer ima malo kalorija, ne sadrži masnoću, ni puno gljikohidrata.
Svojstva celera
Celer je karakterističan po visokom sadržaju vode – oko 95%. To ga čini lako probavljivom hranom, hidratantan je i ima jaka diuretička svojstva. On također pomaže u čićenju tijela što može spriječiti rak želuca i debelog crijeva. Također ima protuupalna svojstva koja pomažu u kontroliranju krvnog tlaka i u borbi protiv nesanice.Celer čak može često učinkovito ublažiti groznice i alergije.
Ovo povrće sadrži eterična ulja poput limonen i selinen, koji su ono što daje celeru svoja diuretička svojstva. Oni se nalaze u većim količinama u stabljikama i sjemenkama. Eterična ulja u celeru također imaju velika antibakterijska svojstva, što pomaže eliminirati bilo kakve zarazne ili otrovne tvari koje bi se mogle naći u bubrezima. Oni također imaju sposobnost da eliminiraju kamenje koje nastaje kako u bubrezima, tako i u žučnom mjehuru. Ova velika količina svojstava su ono što činii celer izvrsnom hranom, ne samo za one koji žele izgubiti na težini, nego i za ljude općenito, a posebno za one koji su zabrinuti za održavanje dobre kvalitete života.
Konzumiranje celera za mršavljenje
Za one pojedince koji žele da koriste celer kao učinkovitu namirnicu za mršavljenja, imamo vrlo jednostavan i učinkovit recept za vas, koji će vam pomoći izgubiti nekoliko dodatnih kilograma. Kako bi smanjili tu dodatnu težinu jedući celer, morate si pripremiti ukusne napitke koristeći bilo koje voće koje najviše volite, u kombinaciji s nekoliko stabljika celera.
Možete napraviti bilo kakve mješavine jednog ili više različitih vrsta voća ili povrća, a zatim dodajte primarni sastojak (celer). Najbolje voće i povrće koje možete kombinirati sa celerom su: mrkva, krastavac i jabuke, iako, naravno, kao što smo spomenuli prije, možete dodati koje god voće ili povrće želite. Također koristi celera se mogu koristiti dodavajući ga u vašu ishranu što češće. Ne samo da je zdravo, ukusno je!
Isto tako, važno je da zapamtite, da u cilju što bolje iskoristivosti vaše dnevne doze soka od celera, morate ga kombinirati sa uravnoteženom prehranom, a posebno redovitim vježbama. Ako iz bilo kojeg razloga niste zainteresirani za ulazak u teretanu, možete hodati dnevno 30 minuta do sat vremena. I to će biti dovoljno!
Izvor: https://zenstvena.com/celer-mrsavljenje-savjeti-recepti/

Nema komentara:

Objavi komentar