utorak, 30. siječnja 2018.

Najbolje vježbe za oblikovanje tijela




Celulit koji se najprije primjećuje na stražnjici i stražnjem dijelu bedara, u blažoj ili izraženijoj formi, ima skoro 98 posto žena, starih i mladih, mršavih i onih bucmastijih. Ako se na vrijeme ne reagira, masnoće se talože i na drugim dijelovima tijela i kada se nakupe u količini da postanu vidljive, koža poprima neravnine koje podsjećaju na narančinu koru.
Neke loše životne navike, na prvom mjestu kava, cigarete, fizička neaktivnost, nepravilna prehrana, ali i genetika, igraju vrlo važnu ulogu u nastanku celulita. Pažljivim izborom namirnica i umjerenim vježbanjem mogu postići zadovoljavajući rezultati za kratko vrijeme.
Na jelovniku bi trebalo da prevladavaju riba, nemasna mesa, svježe voće i povrće i proizvodi od mlijeka sa što manjim postotkom masnoće.
Trebalo bi unositi dosta tekućine, prije svega vodu i nezaslađene čajeve. Vitamini C i E iz svježeg voća i povrća poboljšat elastičnost kože.
Umjerena fizička aktivnost također može pomoći u rješavanju ovog problema. Dovoljno je odvojiti od tri do četiri puta tjedno po 30 minuta da bi celulit nestao s kritičnih regija na tijelu.
Čučanj (plie)
Raskoračni stav, stopala su nešto šire od obima kukova, i malo su okrenuta u stranu. Savijte noge u koljenima i spustite se u duboki polučučanj. U tom položaju zadržite se nekoliko sekundi i vratite u početni položaj. Učinite tri serije od 10 do 15 ponavljanja.
Iskorak
Raskoračni stav, stavite ruke na bokove. Napravite iskorak desnom nogom i spuštajte se prema dolje dok desno koljeno ne bude pod pravim kutom, a lijevo na samo nekoliko milimetara od poda. Vratite se u početni položaj odupirući se desnom petom o pod. Ponovite vježbu sa drugom nogom. Radite naizmjenično od 15 do 20 iskoraka. Ako želite vježbu učiniti težom, u svaku ruku uzmite uteg od pola ili jednog kilograma.
Stepenik
Stanite ispred stepenika, koji treba biti u visini koljena, i podignite lijevo stopalo. Oduprite se petom lijeve noge dok se tijelo potpuno ne ispravi i ne budete stajali na jednoj nozi na stepeniku. Vratite se polako natrag tako da desna noga potpuno dodirne pod. Ponovite nekoliko puta, a zatim vježbu učiniti i sa drugom nogom.
Zdjelica
Lezite na leđa, ruke su pored tijela, noge savijene u koljenima. Podižite zdjelicu što više. Zadržite se u ovom položaju dvije-tri sekunde, i vratite se u početni položaj. Ponovite 10-15 puta.
Zatezanje stražnjice
Lezite na leđa, savijte koljeno lijeve noge, a desnu ispravite i podignite u ravnini s natkoljenice savijene noge. Uvucite trbuh, raširite ruke, odignite stražnjicu i pokušati što je dulje moguće izdržati u tom položaju. Ponovite od sedam do 10 puta sa svakom nogom. Da bi vježba bila teža, umjesto da držite ruke pored tijela, prekrižite ih na grudima.
Podizanje noge
Kleknite na pod, podlakticama osloniti na podlogu. Jednu nogu savijte pod kutom od 90 stupnjeva i podignite tako da butina bude paralelna s podlogom, i vratite je u početni položaj. Vježbu ponovite sa svakom nogom po 10 puta.
Izvor:Novosti

Nema komentara:

Objavi komentar