ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

5 interesantnih funkcija pametnih telefona



Mobilni telefoni su odavno sastavni dio naših života i teško da možemo da zamislimo kako bismo funkcionisali da njih nema. Osim što ih koristimo za kontakt sa ljudima, oni nam služe kao alarm za buđenje, fotoaparat, za igranje igrica, suranje internetom i još mnogo toga. Ipak, koliko god mislili da dobro poznajete svoj pametni telefon i njegove skrivene funkcije. za ove sigurno niste znali!

1. Infracrveno zračenje:

Sada lako možete provjeriti ispravnost vašeg daljinskog upravljača. Izvadite mobilni telefon i uključite kameru. Onda uzmite daljinski, uperite ga u kameru i pritisnite bilo koje dugme. Ako baterije na daljinskom dobro rade, vidjećete crveno svjetlo. Uz pomoć telefona, od daljinskog možete napraviti i baterijsku lampu i iznenaditi prijatelje. Kamera na svakom pametnom telefonu prepoznaje infracrvene zrake ( koji povezuju TV i malu lampicu na daljinskom upravljaču).

remote

2. Da omogućite guest mod

Ovo je korisna opcija, naročito kada vaša mama pozajmi telefon na nekoliko minuta. Ipak, ova funkcije je omogućena samo na Androidu 5.0 i novijim. Otvorite panel sa brzim podešavanjima, kliknite na vaš avatar i izaberite “Add guest” (dodaj gosta) da biste uljučili ovu opciju (i podesili sve funkcije koje vaš "gost" može da koristi).

da-omogucite-mod-gost-3

3. Da pretvorite svoj mobilni telefon u naočare

Ovo je korisno za ljude koji pate od kratkovidosti. Uključite kameru i stavite je blizu nekog teksta. Takođe je korisno za gledanje sportskih mečeva na stadionima ili koncerata. Zaista dobra stvar za sve kratkovidne, a svima nam je na dohvat ruke.

da-pretvorite-telefon-u-naocare-4

4. Da stvorite ultraljubičastu svjetiljku:

Uzmite telefon koji ima lampu, ljepljivu traku i plavi i ljubičasti marker. Zalijepite jedan sloj ljepljive trake preko lampe i obojite ga plavim markerom. Onda zalijepite još jedan sloj trake i ponovo je obojite u plavo. Posljednji sloj trake obojite u ljubičasto. Kada uključite lampu na telefonu u mraku, moći ćete da vidite bacile i bakterije na površinama.

da-stvorite-ultraljubicastu-baterijsku-lampu-7

5. Da stvorite svog blizanca:

Ukoliko nemate blizanca to sada možete stvariti na fotografiji.Nažalost, jedino na fotografiji. Izaberite mod panorama i dajte telefon prijatelju. Kada počne da pomjera telefon, dotrčite na drugu stranu panorame (morate biti brži od kamere). Na fotografiji će biti dvoje ljudi, ili čak troje.

da-stvorite-svog-blizanca-0

Nema komentara:

Objavi komentar