ponedjeljak, 1. siječnja 2018.

9 BIZARNIH STVARI KOJI SE MOGU NAĆI SAMO U SJEVERNOJ KOREJI ! (FOTO)

Jedna od najsrećnijih zemalja na svetu. Prava grobnica jednoroga. Predsednikovo dobro raspoloženje obezbeđuje lepo vreme. Ne, ovo nisu nasumične ili izmišljene reči. One su sve vezane za Severnu Koreju. Želite da saznate još zanimljivosti? Pogledajte šta još ovu zemlju čini zemljom paradoksa. Sigurno nećete ostati ravnodušni i možda čak poželite de je posjetite.
1. ZASEBAN KALENDAR
1997. godine, Severna Koreja je prihvatila novu hronologiju i sada je u 106. godini. Za početnu tačku je uzet datum rođenja Kim Il Sunga 1912. godine. Svi štampani kalendari imaju dve verzije: datumi za Sjevernu Koreju i datumi za ostatak svijeta. Kim Il Sung ima mnogo plemićkih titula (kao što je vječiti predsjednik), kao i njegov sin i unuk, ali oni nikada nisu zvani predsjednicima.
zaseban-kalendar-0
2. SJEVERNA KOREA JE SRETNA ZEMLJA
Severnokorejski naučnici su sproveli istraživanje sa sledećim zaključkom: Demokratska Narodna Republika Koreja je jedna od najsretnijih zemalja na svetu. Da budemo precizniji, na drugom mestu posle Kine. Sa druge strane, vlasti zaista rade mnogo toga da učine građane sretnim i ojačaju njihov moral. Prema istom istraživanju, najnesretnija zemlja na svetu jeste SAD, što je sigurno prilično subjektivno.
severna-koreja-je-srecna-zemlja-11
3. PUTEVI
Skoro da ne postoje konstruisani putevi u Severnoj Koreji. Samo 8% svih puteva ima čvrstu površinu. Ovo zapravo nije problem za lokalno stanovništvo. Sav transport u zemlji kontrolišu vlasti i samo vojna lica i političari mogu da priušte automobil. Drugi koriste bicikle.
putevi-2
4. NADA agencija
Ova zemlja se bavi sitraživanjem svemira od 80-ih godina. 2013. godine, Severna Koreja je otvorila agenciju NADA i pokazala svetu njen logo. Logo podsjeća na logo NASA-e, a čak i ime zvuči poznato. Niko ne zna da li je to šala na račun SAD-a ili puka slučajnost.
nada-agencija-4
5. SAOBRAĆAJNE DAME
Zbog prethodne činjenice, logično, u Severnoj Koreji ima samo nekoliko semafora. Međutim, velikim gradovima je potrebna kontrola saobraćaja. Ovo je obično posao za devojke koje dobro izgledaju. Saobraćajne dame moraju biti singl i mlađe od 26 godina. Kada više ne ispunjava neki od ovih kriterijuma, mora da napusti službu.
saobracajne-dame-3
6. JEDNOROZI POSTOJE
Severnokorejski naučnici tvrde da jednorozi nisu izmišljene životinje. Lokalni arheolozi su pronašli antičku jazbinu ovih mitskih stvorenja. Ovo mesto se nalazi u prestonici države: Pjongjangu. Ovo magično otkriće sigurno je podiglo društvenu moć i patriotizam građana.
jednorozi-postoje-6
7. MAGIČNI LIJEK
Severna Koreja tvrdi da su pronašli lijek za mers, sidu i ebolu. Magične injekcije takođe liječe rak, jutarnju mučninu i stres izazvan radom na kompjuteru. Ovaj lek sadrži crveni ženšen, koji raste u oblasti Kaesong, kao i zlato i platinu.
magicni-lek-7
8. MOČNI KIM
Bivši vođa Severne Koreje nije bio obična osoba. Njegova biografija (koja se izučava u školama) kaže da je on rođen na planini Paektu, a da se u trenutku njegovog rođenja pojavila dupla duga i zvezda je obasjala nebo. Naučio je da hoda i priča pre nego što je napunio godinu dana. Nakon njegove smrti, mediji su izvestili da je led na jezeru Čon na planini Paektu pukao uz strašnu buku, a snježna oluja sa jakim vjetrovima pogodila to područje. Međutim, drugi izvori tvrde da je vođa rođen u bivšem Sovjetskom Savezu, gde je njegov otac pokušao da se sakrije od japanskih okupatora. Na vama je da odlučite šta je zapravo istina.
mocni-kim-dzong-il-5
9. DRUŠTVENE KLASE
drustvene-klase-1

Nema komentara:

Objavi komentar